januar 12, 2022

Hvad dækker rejseforsikring?

By Published On: 12/01/2022Categories: Rejsetips1155 wordsViews: 788

En rejseforsikring er en forsikring til dine private rejser, ferier og ophold. Du behøver kun at have én rejseforsikring pr. husstand – men oplys alle navne på de rejsende, så dit forsikringsselskab er bedst muligt forberedt, i tilfælde af at du ringer på ferien. 

Så er du dækket ind på hele køreturen fra København til familiens sommerhus på Lolland – eller hvis du foretrækker en billig afbudsrejse fra Billund Lufthavn til Antalya. Leder du derimod efter en rejseforsikring til erhverv så læs i stedet denne artikel om Erhvervsforsikringer du skal have. Er du i stedet typen, der pakker kufferten, bilen eller tager rygsækken på ryggen? Så læs med her og få svar på alle spørgsmål om en rejseforsikring. 

Vi vil i artiklen gå nærmere i dybden med rejseforsikringer, da vi ved, at det kan være vanskeligt at finde rundt i. Her kan du altså finde spørgsmål og svar på, hvad en rejseforsikring er og dækker. Artiklen vil indeholde følgende emner: 

 • Hvad dækker min rejseforsikring
 •  En rejseforsikring kan dække

Hvad dækker min rejseforsikring? 

Rejseforsikringen dækker ferier og ophold, som du tager på uden for din bolig. Så når du tager til udlandet eller holder en ferie her i Danmark, er det bedst at have en rejseforsikring. Hvad dit forsikringsselskab tilbyder dig, kan du altid ringe og høre dem om. Du kan også få et forskelligt udvalg af gratis tilbud fra forsikringsselskaberne, så du kan sammenligne pris og indhold i rejseforsikringen. Det foretrækker mange, så man slipper for at kontakte alle for at få den bedste forsikring til prisen. 

 En rejseforsikring kan dække: 

 • Akut hjælp hvis du bliver syg eller skadet 
 • Gratis hos læge, hospital, sundhedsklinik mv. 
 • Hjemtransport og besøg af 3 ledsagere 
 • Hvis du får coronavirus på din rejse 
 • Hvis du bliver skilt, mister jobbet eller skal til re-eksamen 
 • Akut behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, tandlæge mv. 
 • Psykologisk krisehjælp under kriser 
 • Ødelagte feriedøgn – også i Danmark 
 • Alternativ transport ved misset fly  
 • Dækning af skader ved billeje i udlandet  
 • Mistet eller ødelagt bagage 

Derfor er det meget vigtigt at overveje, om man har lyst til at undvære en rejseforsikring, når du har planlagt en rejse som et tiltrængt afbræk fra hverdagen. Pengene kan være rigtig godt givet ud, og det er billigt at bestille en rejseforsikring, før du skal ud og rejse. Du betaler mange steder kun 400-500 kroner om året for en rejseforsikring, men andre har billigere tilbud på rejseforsikringer. 

Du kan også læse en rigtig god oversigt over billige rejseforsikringer, hvis du heller ikke er sikker på, om du behøver en rejseforsikring og om det er pengene værd. 

Få billig rejseforsikring hos Hedvig

Eller 

Indhent tilbud fra flere forsikringsselskaber her 

5 fordele ved en rejseforsikring: 

 1. Du får en bekymringsfri ferie og rejse:Da du bookede din rejse, begyndte du at glæde dig til ferien. Dén følelse kan du også trygt tage på ferie med, så længe du har en god rejseforsikring. Så slipper du for at være bekymret for sygdom, ulykker eller aflyste fly og mistede kufferter og feriedage. Alle udgifter hertil, dækker din rejseforsikring,
 2. Du får erstatning ved mistet bagage: Af og til mister flyselskabet din bagage, der kan skyldes for mange afgange af fly i de større lufthavne, til at de kan følge med. Eller der blot sker menneskelige fejl i en lufthavn. Uanset hvad, får du en erstatning af flyselskabet, men ikke før du er kommet hjem måske. Så er det godt, at du kan melde mistet bagage til forsikringen og få penge til shopping.
 3. Du får penge til shopping: Når flyselskabet mister din bagage, giver flyselskabet dig en erstatning. Men du lander et fremmed sted – uden din bagage – og du ringer til din rejseforsikring. De dækker alle dine indkøb at nyt tøj, makeup og toiletsager, vigtig medicin, bideskinner, termosokker, babybleer eller en ny kuffert bare. Så er du hurtigt tilbage til at kunne nyde din ferie.
 4. Alle er dækket i husstanden: Har du en rejseforsikring og tager du afsted med nogle, du deler din adresse med, er alle dækket ind af din rejseforsikring. Så hvis alle mister deres bagage i en familie på 4 personer, vil du kunne få erstatning til alle fire medlemmer på rejsen.
 5. Du får op til 7.500 kr. pr. person: Til eksempel hos nogle rejseforsikringer, vil du modtage ca. 1.500 kroner om dagen pr. person – i alt ca. 37.500 efter 5 dages mistet bagage. Herefter stopper udbetalingen af erstatningen for mistet bagage, da det forventes at du har købt alt du skal bruge igen på rejsen. 

Hvad er en rejseforsikring? 

Når du til eksempel køber færge- eller flybilletter, bliver du tilbudt at købe en tillægsforsikring i form af en afbudsforsikring eller en rejseforsikring. Det kan hurtigt blive en dyr affære at betale for gennem sin booking, mod at ringe til sit forsikringsselskab, der straks får dækket dig ind. 

Er der flere rejseforsikringer? 

Ja, og der er 2 svar til spørgsmålet. Det ene er at der først og fremmest findes 2 grundlæggende typer rejseforsikringer. Den ene hedder Rejseforsikring Verden, mens den anden kaldes for Europa Udvidet. Men der findes også Verden eksklusiv USA og Verden inklusiv USA. 

Se flere specifikke og skræddersyede rejseforsikringer her: 

 • Rejseforsikringer til weekendture  
 • Rejseforsikringer til korte rejser 
 • Rejseforsikringer til forretningsrejser 
 • Rejseforsikringer til geografiske områder 
 • Rejseforsikringer til skiferier 
 • Rejseforsikringer til ekstremsport 
 • Rejseforsikringer til backpackere

Hvad koster rejseforsikring? 

Det er ikke prisen på en rejseforsikring, der skal være afgørende for, hvorvidt du vælgere den til eller fra dine normale forsikringer. Alle der har haft brug for en rejseforsikring, og brugt deres, har været glade for deres billige rejseforsikring – for det udbytte det gav på rejsen. 

Du kan være så heldig at finde rejseforsikringer, du kun betaler omkring 170 kroner for, som må siges at være en meget billig pris for en forsikring til en tryg og god rejse. 

Hvordan finder jeg billig rejseforsikring? 

Et populært medie til sammenligninger af online tjenester, er en favorit blandt mange denne platform ved navn Tjenestetorvet.dk. De er kendt for at hjælpe forbrugere til at finde de bedste priser på markedet inden for alt med forsikringer til private og forsikringer til erhverv. 

Find billigste rejseforsikring på Tjenestetorvet

Konklusion

Du behøver altså ikke at være forsikringsekspert på samme måde som folkene bag Kryptovaluta.info er eksperter på kryptovaluta, for at kunne forstå hvad rejseforsikring er, dækker eller hvordan du finder den billigste og bedste. I Dagens Danmark er det blevet enkelt og nemt med både forsikring, så vel som rejsetips og tricks som du finder eksempelvis hos os.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor dækker en rejseforsikring?2022-03-19T07:50:06+00:00

Din rejseforsikring dækker enten i Europa eller i hele Verden. Tjek altid din rejseforsikring, så den stemmer overens med din planlagte rejse eller se hvad de forskellige forsikringsselskaber tilbyder her. 

Hvilke rejser er dækket?2022-03-19T07:49:47+00:00

Alle ferier, ophold og rejser kan i princippet blive dækket ind af din rejseforsikring. Dog er der undtagelser, hvor forsikringen ikke godkender at du rejser til et krigsramt land, for at tage på badeferie med familien. Eller hvis du pludseligt beslutter dig for at bestige Mount Everest, uden nogen særlig erfaring eller motivation for bjergbestigning. Og selv med erfaring som bjergbestiger, kan det være besværligt. 

Udvalgte destinationer din rejseforsikring dækker: 

 • Danmark/Norge/Sverige/Finland/Færøerne/Grønland/Island 
 • Azorerne/Kanariske Øer/Spanien/Portugal/Frankrig/Italien/Cypern 
 • Tyskland/Belgien/Holland/Frankrig/Luxembourg/Schweiz/Liechtenstein 
 • Bulgarien/Grækenland/Makedonien/Rumænien/Kroatien/Bosnien 
 • Storbritannien/Irland/Isle of Man/Vatikanstaten/Thailand/USA 
 • Og resten af verden…

Derfor kan du trygt tage på ferie og vide, at din rejseforsikring tager hånd om alt på dine rejser. 

Hvem dækker en rejseforsikring?2022-03-19T07:49:11+00:00

Alle er dækket i husstanden når du har en rejseforsikring. Så selvom du tager du afsted med nogle, er alle dækket ind af din rejseforsikring, så længe I alle deler samme adresse i husstanden. Det vil også sige, at hvis alle mister deres bagage i en familie på 4 personer, vil alle 4 kunne få erstatning. 

Men også i tilfælde af mere alvorlige ulykker, hvor hele familien også bliver taget hånd om af forsikringsselskabet, når man har en rejseforsikring. 

Hvad dækker en rejseforsikring?2022-03-19T07:48:28+00:00

En rejseforsikring kan dække: 

 • Akut hjælp hvis du bliver syg eller skadet 
 • Gratis hos læge, hospital, sundhedsklinik mv. 
 • Hjemtransport og besøg af 3 ledsagere 
 • Hvis du får coronavirus på din rejse 
 • Hvis du bliver skilt, mister jobbet eller skal til re-eksamen 
 • Akut behandling hos fysioterapeut, kiropraktor, tandlæge mv. 
 • Psykologisk krisehjælp under kriser 
 • Ødelagte feriedøgn – også i Danmark 
 • Alternativ transport ved misset fly  
 • Dækning af skader ved billeje i udlandet  
 • Mistet eller ødelagt bagage 

Læs vores rejseforsikringsguide og bliv klogere på alt det med rejseforsikring.

Leave A Comment

Go to Top