Investeringer for verdensrejsende

Categories: Blogg

Vi anbefaler fire specifikke investeringstyper, der kan passe til den almindelige rejsende eller den digitale nomade. Enhver af disse kan måske hjælpe dig med at kompensere for omkostningerne ved dine næste store rejser – og måske endda hjælpe dig med at få overskud, mens du er på dem.

1. Udlejning af ejendom

Udlejning af ejendomme er blevet en af de mere fornuftige investeringsidéer for folk, der rejser ofte eller bor i udlandet i længere tid ad gangen. Dette skyldes det simple faktum, at der nu er flere tjenester end nogensinde før, som gør det nemt at udleje din egen ejendom midlertidigt og efter eget skøn. Platforme som VRBO, Airbnb og andre lignende modstykker giver dig mulighed for at opføre din ejendom, planlægge lejere og i det væsentlige gøre dit hjem til en indtægtskilde, når du ikke er i det. Naturligvis har folk forskellige grader af succes med dette baseret på kvaliteten af ejendommen, dens beliggenhed og hvor godt den forvaltes. Men den gennemsnitlige månedlige indtjening for dem, der bruger Airbnb, for at give dig en idé om potentialet her, har en tendens til at være lidt over 900 dollars om måneden. Det kan helt sikkert opveje nogle rejseudgifter.

2. Højtydende opsparingskonti

En højtydende opsparingskonto er en simpel mulighed for at spare og tjene penge, men en mulighed, der ikke altid tiltaler. Konceptet er nemt nok at forstå: Generelt kræver en højrentekonto (eller et indskudsbevis), at du lader dine penge stå i et bestemt tidsrum. Du kan tjene mere ved udbetaling end på en gennemsnitlig opsparingskonto, men du skal vente til slutningen af aftalens løbetid. For nogle kan denne mangel på fleksibilitet være problematisk. Men hvis du rejser, og du har budgetteret din rejse, kan du sandsynligvis klare at gemme nogle penge på en opsparingskonto, så de er klar til afhentning ved hjemkomsten eller efter et års rejse. Det bør ikke være noget problem at lade dem stå alene, hvis du har planlagt din rejseøkonomi godt, og kontoen vil i sidste ende give et afkast, der kan kompensere for i det mindste nogle af dine udgifter.

3. Guldfonde

Nogle rejsende tænker måske på guld af to specifikke årsager: Du kan handle med det fra hvor som helst og på alle tidspunkter (hvilket betyder, at det er nemt at tjekke en investering, mens du er i udlandet), og det er et aktiv, som man ofte har tillid til, at det gradvist stiger i værdi over tid. Det er ret gode grunde til at overveje guld som en investering specifikt, mens du rejser – selv om vi vil gå et skridt videre og i stedet foreslå, at guld ETF’er måske er de bedre muligheder. Typisk er en ETF en fond, der handler med et bundt af forskellige investeringer som en slags pakkeløsning. I guldhandlen er en ETF udelukkende fokuseret på guld, men på forskellige specifikke aktiver som f.eks. guldfutures, gearede guldpriser, aktier i mineselskaber og så videre. De bedste guld ETF’er tager noget af besværet (og gebyrerne) ud af guldhandel, og kan i sidste ende give dig et større afkast over tid. Og som med en typisk guldinvestering har du både mulighed for stort set at lade den stå alene, mens du rejser, men også mulighed for at tjekke ind på den fra hvor som helst og når som helst.

4. Cryptocurrency

Kryptovaluta har nogle af de samme fordele som guld for rejsende. Den kan købes og sælges når som helst og fra næsten overalt i verden (selv om der er nogle lande, der gør det sværere at handle med kryptovalutaer). Derudover er der noget, der taler for mere langsigtede investeringer, da kryptovaluta har en tendens til store udsving i værdi. Det er tænkeligt, at du kan sætte en klump penge i kryptovalutaer, rejse i et år og derefter trække dine midler tilbage med en gevinst på 30 % eller 40 %. Når det er sagt, vil vi også understrege, at der er en tendens til at være større risiko i kryptoer end de andre aktiver og muligheder, der diskuteres her. Den investeringsstil, der er knyttet til cryptocurrency, er tiltalende, men de store udsving kan også være negative.

Med lidt held og lidt ansvarlighed rundt om i verden vil vi alle være i stand til at rejse igen, inden der er gået for mange flere måneder. Forhåbentlig vil disse investeringer, når den tid kommer, hjælpe dig med at komme tilbage til at vandre rundt i verden uden at bekymre dig for meget om den finansielle side af det hele.

Leave A Comment